30 juni 2011

Buma Rotterdam Beats pakt het groter aan

Buma Rotterdam Beats gaat het dit jaar nog groter aanpakken. Vorig jaar begon het initiatief Buma Rotterdam Beats dat vergelijkbaar is met het Amsterdam Dance Event en EuroSonic Noorderslag, maar dan voor hiphopindustrie. Na een succesvolle eerste editie was vorig jaar al toegezegd dat het evenement terugkeert met een tweede editie. Dit jaar kun je 17, 18 en 19 november in je agenda zetten als de data dat Buma Rotterdam Beats gepland staat! Dit jaar hopen de organisatoren de internationale grootstedelijke muziekcultuur centraal te stellen met behulp van (meer) internationale gasten. Tijdens het evenement vinden optredens, paneldiscussies, workshops, debatten en openbare interviews plaats. Ook worden de State Awards 2011 hier uitgereikt.
De eerste namen zijn al bekend en het is duidelijk te zien dat Buma Rotterdam Beats de ambitie heeft een internationale, vruchtbare netwerkplek en thuishaven te creëren voor de hiphopindustrie. Buma Rotterdam Beats heeft namelijk Sha Money XL weten te strikken als hoofdgast. Sha Money XL is de vice-president van het succesvolle Amerikaanse hiphoplabel Island Def Jam waar onder andere Method Man, Rick Ross, Kanye West, en Rihanna getekend ziijn.
Ook de succesvolle Nederlandse DJ Chuckie zal vertellen over zijn internationale opmars en successen. Natuurlijk zal hij ook vertellen over de enorme invloed van de Nederlandse dance op moderne zwarte muziek in Amerika.



Andere toonaangevende namen die Buma Rotterdam Beats nu al kan bevestigen zijn onder anderen Kees de Koning, oprichter van het Top Notch-label, marktleider van hiphop in Nederland en tevens actief in onder meer Zuid-Afrika en Suriname; Jiggy Djé en Blaxtar over hun labels Noah’s Ark en RAEN Music die nu vijf jaar bestaan; rapper Sticks zal een speciale Q&A verzorgen voor jong muziektalent. Verder zullen het DJ-collectief Boemklatsch, reggae-promotor DJ Waxfiend in het panel ‘building a bridge from Jamaica to Europe’ en de Britse manager Hamish Harris aanwezig zijn.
Als je dit ziet en je wilt stappen maken in de muziekindustrie kan je dit toch niet missen? Tickets voor dit evenement zijn vanaf 15 juli te verkrijgen via de website van Buma Rotterdam Beats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten