28 juni 2011

Lekker lekken

Het hoort er nu eenmaal bij in deze tijd; muziek dat uitlekt en artiesten tot wanhoop drijft. Als je dit vanuit het perspectief van de muziekliefhebber bekijkt, is het natuurlijk mooi. Zij hoeven niet meer te wachten tot de werkelijke release, maar hebben de muziek al eerder in huis. Ik vraag me eerlijk gezegd af of er wel een probleem is. Als een album eerder uitlekt is deze vaak ook gratis te downloaden en zullen mensen hem misschien niet meer kopen. Maar een album is uiteindelijk toch altijd gratis te downloaden? Muziek wordt tegenwoordig toch alleen gekocht door echte fans en liefhebbers. We kunnen dus concluderen dat dit het probleem niet is.
Wat uiteraard wel een probleem is, is de manier waarop muziekmateriaal uitlekt. Als muziek uitlekt gebeurt dit namelijk door iemand intern, want enkel zij hebben toegang tot de opnames van de artiest. Dus als je muziek is uitgelekt, weet je dat iemand binnen jouw organisatie hiervoor verantwoordelijk is. Hoe zou een artiest hierop reageren als hij/zij zou weten wie de schuldige is? Wie kan je nog vertrouwen?
Het lek lijkt bij de prachtige R&B-zangeres JoJo, bekend van hits zoals Leave (Get Out) en Too Little Too Late, in ieder geval boven. In 2006 kwam haar tweede album The High Road uit en in 2009 kondigde ze aan dat haar derde album genaamd All I Want Is Everything in 2010 zou uitkomen. Toen ging het hard: tussen de aankondiging van dat nieuwe album en de dag van vandaag zijn er 27 nummers uitgelekt. Het geplande album is dan ook van de baan en op haar website is te zien dat er in 2011 een nieuw album uitkomt genaamd Jumping Trains. Welke nummers van de 27 daadwerkelijk op het album zouden komen is niet duidelijk, maar wel is duidelijk dat het velen lekken ervoor heeft gezorgd dat het album All I Want Is Everything niet meer uitkomt. Hier hebben dus zowel JoJo als de muziekliefhebbers verloren.
Wel kunnen we constateren dat JoJo in de afgelopen jaren enorm is gegroeid. De laatste track die is uitgelekt, genaamd Limbo, is een prachtig nummer en het is duidelijk te horen dat de stem van JoJo zich geweldig heeft ontwikkeld! Het nummer is geschreven en geproduceerd door Jessica Ashley. Of dit nummer op het aankomende album Jumping Trains zal staan is nog onduidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten