17 november 2011

Google Music

Het hing al een tijd in de lucht, maar nu is het dan officieel: Google heeft zijn eigen muziekwinkel! Google Music, zoals de winkel heet, is eigenlijk vergelijkbaar met iTunes. Je kunt er namelijk muziek in opslaan en tracks kosten $0,99.

Toch zijn er een aantal verschillen, anders zou het niet logisch zijn om Google Music te lanceren. Een van de verschillen is dat Google Music elke dag een gratis track aanbiedt. Verder bieden artiesten exclusieve content aan in Google Music, zoals bijvoorbeeld opnames van concerten. In mijn ogen is het belangrijkste verschil dat Google Music ook mobiel te bereiken is. Daar waar er geen iTunes-applicatie is voor smartphones, biedt Google deze wel. Hierdoor kunnen gebruikers ook mobiel muziek aanschaffen. Als je muziek wilt aanschaffen bij iTunes moet je achter een computer zitten.Ten slotte is de nieuwe muziekwinkel geïntegreerd in Google+, waardoor je muziek kunt delen met je contacten.

De nieuwe dienst van Google is voorlopig alleen nog in de Verenigde Staten te gebruiken. Het is nog onduidelijk wanneer de dienst gelanceerd gaat worden in Europa. Wij moeten het dus nog even doen met iTunes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten