19 maart 2014

Dom, lomp en famous: Hozny

We kunnen er niet meer omheen dat de gemeenteraadsverkiezingen vandaag plaatsvinden. Overal posters van politieke partijen buiten, prominente politici op je beeldscherm, en de social media vol met (al dan niet geslaagde) grappen die daar op inspelen. En de verkiezingen hebben ook op muzikaal gebied een hoop los gemaakt.

Zo heeft de rapper Hozny gereageerd op Geert Wilders' anti-Marokkanenuitspraak met zijn nummer Geertje. Bij het nummer heeft de, voor kort onbekende, rapper een video geschoten waarin een slechte imitatie van Wilders twee pistolen tegen zijn hoofd krijgt. Hoewel de woede jegens de blonde politicus begrijpelijk is, voedt Hozny hiermee alleen maar de standpunten van de PVV'er. Daarbij is de boodschap van Geertje gewoon misselijkmakend.

Wat Hozny nu wel voor elkaar heeft gekregen is dat hij zich in één klap in de kijker heeft gespeeld. Hoewel ik de ontwikkelingen binnen de Nederhop-scene op de voet volg, was deze rapper voor mij ook nog een onbekende. Je kunt je afvragen om op deze wijze aandacht te trekken verstandig is, maar door de commotie heeft ook Hozny ook een grotere aanhang gekregen. Het bewijs dat domme, lompe acties goed kunnen zijn voor de bekendheid van een artiest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten