6 maart 2014

Concertbezoek: Would You Like A Tour?

Drake is één van de hotste artiesten van dit moment. Elke artiest wil een collab met de rapper, zijn fanbase wordt alleen maar groter en ook zijn laatste album Nothing Was The Same werd goed ontvangen. Alle ingrediënten voor Drake dus om weer een wereldtour te organiseren. Nadat hij in 2012 al een uitverkocht concert gaf in de Heineken Music Hall deed de rapper uit het kamp van Young Money 5 maart de Ziggo Dome aan.
Drizzy's landgenoot The Weeknd heeft woensdagavond de eer om het publiek warm te maken voor het hoofdprogramma. Een logische keuze, want de Canadezen zijn al vaak samen op tracks te horen en later verschijnen ze ook met z'n tweeën op het podium. Maar dat The Weeknd het ook solo aan kan, bewijst hij al vanaf de eerste minuut. Met Belong To The World opent de zanger ijzersterk en dit niveau wordt gedurende het hele optreden vastgehouden.

Zowel op gebied van zang als van het neerzetten van een show verdient The Weeknd een dikke pluim. De zanger zingt spatzuiver en krijgt het publiek goed mee. Deze twee elementen komen het beste samen tijdens Wicked Games, waar de lichtjes van telefoons massaal schijnen voor de vertolking van deze gevoelige ballad. De Canadees sluit zijn set af op dezelfde manier waarop hij begon: energiek en knallend, ditmaal met Wanderlust.

Zo'n voorprogramma zouden veel artiesten niet kunnen overtreffen, maar gelukkig is Drake een topartiest. Dit bewijst hij door vanaf zijn opkomst de uitverkochte Ziggo Dome voor zich te winnen. Wanneer de tune van Headlines te horen is, gaat de zaal dan ook echt los. Deze energie werkt als doping voor de rapper die de hele avond een geweldige show neerzet... Een show met alleen maar dikke hits!

In een hoog tempo strooit Drake met zijn bekende tracks en het publiek gaat er heerlijk op. Af en toe een liedje om mee te zingen en dan weer keiharde bangers waar massaal op gedanst wordt. De artiest van Young Money heeft het complete pakket en deelt dat met veel enthousiasme. Drizzy heeft zelfs zoveel hits dat ze niet eens allemaal in zijn live-set passen. Het is dan ook aan zijn dj om de oudere hits te laten horen tijdens een korte pauze.

Drake hervat de show met één van zijn populairste tracks van dit moment; Hold On, We're Going Home. Dit wordt opgevolgd door een flink interactiemoment. Eerst wordt fan Vanessa het podium opgeroepen om verblijd te worden met een serenade. Vervolgens laat Drake zijn waardering aan het publiek blijken door mensen in de zaal persoonlijk aan te spreken. Hoewel het idee leuk is, blijft de rapper hier te lang in hangen. Dit haalt het tempo uit de show.

Het energieniveau van voor zijn korte pauze komt dan ook niet meer terug. Met het slotnummer Started From The Bottom zorgt de rapper desalniettemin voor een spetterend einde. Terwijl de show besloten wordt met een vuurwerkshow geeft de zaal, inclusief Rihanna die ook in de Ziggo Dome aanwezig is, Drake dan ook de liefde die hij verdient. De artiest uit het kamp van Young Money heeft deze avond namelijk gemurderd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten