25 december 2011

De boom in

Op 25 en 26 december vieren wij Kerstmis! In tegenstelling tot Sinterklaas viert de hele wereld dit feest, maar lijkt iedereen het weer om een andere reden te vieren of zelfs op een ander tijdstip. Wat ook de verschillende redenen zijn, overal worden de huizen versierd, staat een verlichte kerstboom centraal en worden cadeau's weggegeven door de Kerstman. Ja weer een oude man met een baard!
Zoals elk feest heeft ook Kerstmis zijn eigen liedjes. Kerstbellen, sneeuwgeluiden en de speciale teksten kenmerken deze liedjes. Elk jaar komen er weer nieuwe kerstliedjes bij, maar de traditionele kerstliedjes domineren toch altijd de eindejaarslijsten.
Ook de kinderen krijgen al vroeg te maken met deze liedjes. Vaak is het namelijk zo dat ze deze aangeleerd krijgen en samen zingen op speciale avonden. Ikzelf had op de basisschool altijd een speciale kerstavond waar we Kerstmis vierden en liedjes zongen in de kerk. Elk jaar was Silent Night één van deze liedjes en toevallig vond ik laatst een prachtige versie van dit nummer gezongen door YouTube-sensatie Alex G en deze wilde ik met jullie delen.

En natuurlijk zou dit Quintars Musicblog niet zijn als ik niet zou vertellen wat mijn favoriete kerstliedjes zijn. Top 5 kerstliedjes:

 Fijne kerstdagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten