4 december 2011

De jeugd geeft het voorbeeld

We waren er zo dichtbij! Bij het Junior Songfestival is 'onze' Rachel uiteindelijk als tweede geëindigd met vijf punten achterstand op Candy uit Georgië. Een tweede plaats is zuur omdat je dicht bij de overwinning bent, maar toch is het een prachtige prestatie. Veel Nederlandse deelnemers van het 'grote' Songfestival kwamen de afgelopen jaren niet eens in de buurt. De laatste zeven inzendingen van Nederland haalden de finale niet eens.
In Armenië was het een schitterende show met sterke optredens, goede intervalacts en een krankzinnige uitslagshow vanwege de spanning. Uiteindelijk viste Nederland dus net achter het net en eindigde ik met hetzelfde gevoel als na de verloren WK-finale: Nederland vooraf kansloos wanen, dan toch uitzicht hebben op de overwinning en uiteindelijk net verliezen. Helaas, maar volgend jaar kunnen we de prijs in eigen huis pakken. Dan mag Nederland namelijk weer het Junior Songfestival organiseren!

Voor wie het gemist heeft, heb ik hieronder alle inzendingen op een rij gezet inclusief het commentaar dat ik per liedje heb gegeven op Twitter.

Ekaterina Ryabova - Kak Romeo i Dzhulyetta (Rusland)
Amanda Basmakova - Meness suns (Letland)
Lerica - No-no (Moldavië)
Dalita - Welcome to Armenia (Armenië)
Ivan Ivanov - Supergeroy (Bulgarije)
Paulina Skrabyt - Debesys (Litouwen)
Kristall - Evropa (Oekraïne)
Dorijan Dlaka - Zhimi ovoj frak (Macedonië)
Rachel - Ik ben een teenager (Nederland)
Lidiya Zabolotskaya - Angely dobra (Wit-Rusland)
Erik Rapp - Faller (Zweden)
Candy - Candy Music (Georgië)
Femke - Een kusje meer (België)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten