19 augustus 2014

Powermove: Taylor Swift livestream

Twitcam-sessies, Q&A's via VEVO en livestreams via een ander platform worden vaak door artiesten gebruikt om direct interactie met fans te hebben. Doordat het tegenwoordig zo vaak gedaan wordt, is het speciale er wel vanaf... Tenzij het zo aangepakt wordt als Taylor Swift.
Nu zijn aankondigingen van de zangeres al gauw trending, maar Swift maakte van haar Yahoo-livestream wel iets speciaals. In een intieme setting deelde ze gelijk een nieuwe single genaamd Shake It Off inclusief videoclip met haar fans, waarna Twitter direct ontplofte.

Kort na de release van Shake It Off deed ze er nog een schepje bovenop door aan te kondigen dat haar volgende album 1989, het geboortejaar van Taylor Swift, op 27 oktober het levenslicht ziet. Een timeline vol enthousiaste tweets in caps lock en een gecrashte http://taylorswift.com waren het gevolg. 

Dat de 24-jarige zangeres het momentum van haar livestream gebruikt om de fans gelijk alles te geven wat ze écht willen hebben, namelijk nieuwe muziek, vind ik dan ook een powermove. Zeker in een tijd waar artiesten het nodig vinden om hun aankondigingen aan te kondigen en teasers meer regel dan uitzondering zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten