7 januari 2014

Albumshine: My Own Lane

In december was Kid Ink nog in Nederland voor een show in de Melkweg en nu heeft hij een nieuw album uitgebracht. Hoewel de vol getatoeëerde rapper momenteel vooral shine geniet door zijn single Show Me, in samenwerking met Chris Brown, laat hij op My Own Lane een breder repertoire horen.
Kid Ink laat op het album verschillende kanten van zichzelf zien in diverse stijlen. Zo opent hij de plaat zingend, maar hoor je hem later weer harde bars spitten op een vrij kale beat. De rapper is van alle markten thuis en dan moet je dat ook showen natuurlijk. Toch heeft Ink een hoop ruimte gelaten voor featurings, waarvan de gastbijdrage van zangeres Elle Varner er duidelijk uitspringt. Haar refrein op No Miracles ontroerd vanaf de eerste seconde. Voor de rest zijn de gastartiesten wel aardig, maar kunnen ze de hoofdartiest niet overschaduwen. Kid Ink blijft dus de ster op zijn album en heeft met My Own Lane een zeer compleet album afgeleverd dat zeker nog een paar keer op repeat gaat.

Tracklist:
1. Hello World 
2. The Movement
3. Show Me (feat. Chris Brown)
4. Iz U Down (feat. Tyga)
5. We Just Came to Party (feat. August Alsina)
6. Main Chick (feat. Chris Brown)
7. No Option (feat. King Los)
8. Murda (feat. Pusha T)
9. Rollin'
10. Tattoo Of My Name
11. No Miracles (feat. Elle Varner & MGK)
12. I Don’t Care (feat. Maejor Ali)
13. More Than A King
14. Star Player 
15. My System 
16. Money and the Power
17. Bad Ass (feat. Meek Mill & Wale)
18. Bossin Up (feat. A$AP Ferg)

Het album My Own Lane staat op Spotify waar deze gratis te beluisteren is. Ook is deze verkrijgbaar via iTunes, waar je deze kan kopen om Kid Ink te supporten. Hoe meer support en waardering, des te meer voldoening zal de artiest halen uit het feit dat deze muziek maakt en er langer mee door wil gaan! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten