13 december 2012

Maak kennis met: Tulisa

Soms hoef je maar één track van een artiest te horen om helemaal enthousiast te worden. Zangeres Tulisa is hier een mooi voorbeeld van. Haar single Live It Up, die ik toevallig tegenkwam omdat rapper Tyga de bridge van deze track verzorgde, maakte enorm veel indruk. In eerste instantie vanwege de beat van Rico Love, maar later viel ook de krachtige stem van Tulisa op. Daarbij is ze een prachtige verschijning.

De 24-jarige zangeres komt nu pas op mijn radar, maar is bepaald geen nieuwkomer: ze vormde namelijk samen met haar neef Dappy (maker van het beste album van 2012) en Fazer de hiphopact N-Dubz, en sinds 2011 is ze jurylid/coach bij de Britse X-Factor! Nu heeft ze de focus op haar solocarrière. Onlangs bracht ze haar debuutalbum The Female Boss uit en daarmee geeft ze een behoorlijk visitekaartje af! Het is een heerlijke R&B-plaat waar Tulisa's krachtige stem goed naar voren komt. Soms doorbreekt ze dit patroon door wat rapjes te gooien en ook dat doet ze niet onverdienstelijk. Het album sluit ze af met akoestische versies van haar eigen songs en als toetje ook nog Titanium van David Guetta en Sia.
Met The Female Boss, die je gratis kunt beluisteren via Spotify en verkrijgbaar is via iTunes, heeft Tulisa gewoon heel veel indruk op me gemaakt en daarom hoop ik dat we nog veel van haar gaan horen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten