1 december 2012

10-jarige superster verplettert de concurrentie

Vorig jaar waren we dichtbij de overwinning op het Junior Songfestival met de tweede plaats voor Rachel! Hiermee legde ze de lat wel erg hoog voor Femke. Helaas kon onze inzending dit jaar geen potten breken. De zangeres eindigde uiteindelijk als zevende met een ruime achterstand op de Oekraïense Anastasia. De 10-jarige winnares maakte met haar krachtige performance veel indruk op Europa en scoorde in totaal 128 punten.
Het spektakel vond dit jaar plaats in eigen land en als ik heel eerlijk moet zijn, vond ik dit toch een mindere editie van het Junior Songfestival. De inzendingen waren over het algemeen niet heel bijzonder en het geluid in de Heineken Music Hall was ook niet altijd even goed. Ik was zelf ook liever positiever geweest, omdat ik dit mooie evenement al jaren met plezier volg. Het is daarom extra zuur om te zien dat het niveau uitgerekend tijdens de tiende editie zo tegenvalt. Nu maar hopen dat het volgend jaar beter gaat.

De intervalacts waren veruit het meest vermakelijk om naar te kijken al was het jammer dat oud-winnaar Ralf Mackenbach playbackte. Ook presentatrice Kim-Lian van der Meij mocht zingen, maar het indrukwekkendste optreden kwam gelukkig toch van de kandidaten zelf. Samen zongen zij het schitterende nummer We Can Be Heroes, waarmee ze aandacht vragen voor kinderrechtenorganisatie KidsRights. Ergens is het ook wel mooi dat dit optreden het hoogtepunt van de avond was.

Voor wie het gemist heeft, heb ik hieronder alle inzendingen op een rij gezet inclusief het commentaar dat ik per liedje heb gegeven op Twitter.

Yegor Zheshko - A More-More (Wit-Rusland)
Lova Sönnerbo - Mitt Mod (Zweden)
Suada Ələkbərova en Ömər Sultanov - Boys and Girls (Azerbeidzjan)
Fabian - Abracadabra (België)
Lerika - Sensatsiya (Rusland)
Kids.il - Let The Music Win (Israël)
Igzidora Gjeta - Kam Një Këngë Vetëm Per Ju (Albanië)
Compass Band - Sweetie Baby (Armenië)
Anastasia Petrik - Nebo (Oekraïne)
Fun Kids - Funky Lemonade (Georgië)
Denis Midone - Toate Vor Fi (Moldavië)
Femke - Tik Tak Tik (Nederland)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten