11 september 2011

Albumshine: The Carter IV

Ik wil het einde van de vakantieperiode inluiden met een keiharde Albumshine en niet zomaar eentje; het beste album van het jaar? Daar is het waarschijnlijk nog te vroeg voor, maar we kunnen wel alvast concluderen dat  de vierde Carter van Lil Wayne weer een meesterwerk is geworden. Met scherpe punchlines, strakke hooks en keiharde beats bewijst Lil Wayne tot een van de beste rappers van dit moment te behoren. Het gegeven dat het album in week 1 tijd al bijna een miljoen keer verkocht is, moet eigenlijk al genoeg zeggen.
Naast de brag&boast-tracks waar Weezy vooral om bekend staat, staan er op dit album ook rustige nummers die het vooral in de charts goed zullen doen. Zo zingt niemand minder dan Bruno Mars zingt mee in het prachtige nummer Mirrors en zie je de videoclip van How To Love ook regelmatig voorbij komen op MTV.


Tracklist:
1. Intro
2. Blunt Blowin'
3. MegaMan
4. 6 Foot 7 Foot (Ft. Cory Gunz)
5. Nightmares of the Bottom
6. She Will (Ft. Drake)
7. How to Hate (Ft. T-Pain)
8. Interlude (Ft. Tech N9ne)
9. John (Ft. Rick Ross)
10. Abortion
11. So Special (Ft. John Legend)
12. How to Love
13. President Carter
14. It's Good (Ft. Drake & Jadakiss)
15. Outro (Ft. Bun B, Nas, Shyne & Busta Rhymes)
Bonustrack:
16. I Like the View
17. Mirror (Ft Bruno Mars)
18. Two Shots

Het album staat op Spotify waar deze gratis te beluisteren is. Ook is deze verkrijgbaar via iTunes, waar ikzelf hem ook heb gekocht, omdat ik artiesten die goede albums afleveren altijd wil supporten. Jullie kunnen er dus vanuit gaan dat elke Albumshine ook door mij is aangeschaft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten