26 oktober 2012

Albumshine: Red

Er was de afgelopen tijd veel discussie ontstaan over artiesten die hun album niet op Spotify willen zetten. Ook Taylor Swift wil haar nieuwe album Red niet 'gratis' beschikbaar stellen, omdat het de verkoop zou belemmeren. Of dit echt zo is, moet de komende tijd uitwijzen. Wel kun je stellen dat dit standpunt de 22-jarige zangeres extra promotie heeft opgeleverd.
Natuurlijk blijft deze discussie een boeiende, maar uiteindelijk moet de muziek gewoon goed zijn. Niemand gaat immers willen betalen voor een slecht product. Gelukkig staat Taylor Swift garant voor kwaliteitsmuziek en heeft ze zich met dit vierde album flink overtroffen. Met de single We Are Never Ever Getting Back Together maakten we al kennis met een andere sound en die lijn trekt ze op het album mooi door. Zo hoor je op bijvoorbeeld de track I Knew You Were Trouble duidelijk invloeden vanuit de dubstep.
Ondanks deze uitstapjes blijft de muziek van Swift herkenbaar en lekker om naar te luisteren. Ook is er een goede afwisseling tussen uptempo en rustige nummers. Met Red heeft Taylor Swift dus wederom een sterk album afgeleverd!

Tracklist:
1. State of Grace
2. Red
3. Treacherous
4. I Knew You Were Trouble
5. All Too Well
6. 22
7. I Almost Do
8. We Are Never Ever Getting Back Together
9. Stay Stay Stay
10. The Last Time (met Gary Lightbody)
11. Holy Ground
12. Sad Beautiful Tragic
13. The Lucky One
14. Everything Has Changed (met Ed Sheeran)
15. Starlight
16. Begin Again

Het album staat dus niet op Spotify, maar wel op iTunes waar je deze kan kopen om Taylor Swift te supporten. Hoe meer support en waardering, des te meer voldoening zal de artiest halen uit het feit dat deze muziek maakt en er langer mee door wilt gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten