15 mei 2012

Ziggo Xite op je beeldscherm

Nederland is weer een muziekzender rijker. Het gat dat TMF achterliet wordt vanaf vandaag gevuld door Ziggo Xite. De muziekzender zal naast videoclips ook concerten, festivals, interviews en sessies met artiesten tonen. Hoewel Ziggo Xite in het gat van TMF is gesprongen, wil het zich anders profileren. Muziek zal centraal staan en niet de 'talking heads'. De nieuwe muziekzender heeft daarom ook maar één VJ in de persoon van Celine Bernaerts.

Xite is al een tijd te zien bij UPC en Caiway, maar hoopt nu de stap naar het grote publiek te maken. Met videoclips en een programmering die gericht is op jongeren bereikte de zender tot nu toe ongeveer een miljoen kijkers. Dit aantal zal hopelijk stijgen door de samenwerking met Ziggo. De grootste kabelmaatschappij van Nederland heeft namelijk 2,2 miljoen digitale tv-abonnees en met een vaste plek in het standaardpakket biedt het de nieuwe zender in ieder geval een serieuze kans om de huidige miljoen kijkers verder uit te breiden. Ziggo Xite is te bewonderen op kanaal 23.

In een tijd waar bijna iedereen overal wel beschikking heeft tot YouTube en Spotify om muziek mee te luisteren is dit misschien een aparte zet. Toch ben ik erg positief gestemd over de nieuwe zender. Er komen veel tracks voorbij die ik erg tof vind. Verder is het heel fijn om eens naar muziek te kijken/luisteren en niet halverwege door te kunnen spoelen of alvast een volgend nummer op te zetten. Op die manier ben je toch bijna 'verplicht' (natuurlijk kun je zappen) om hele tracks af te luisteren. Hierdoor ontdek je vanzelf weer nieuwe (aspecten van) nummers en videoclips.
Het is daarom extra jammer dat Xite niet heel veel verschillende videoclips toont. Hopelijk verandert dit in een later stadium. Een ander minpunt is dat je op TV weer te maken hebt met censuur waardoor bepaalde stukjes tekst uit nummers worden weggelaten. Dit levert toch altijd weer aparte gevoelens op. Toch vind ik het een goed initiatief en hoop ik dat de zender kan groeien tot iets groots.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten