23 juni 2014

Concertbezoek: Bangerz Tour

De meest besproken artiest van het afgelopen jaar is toch wel Miley Cyrus geweest. De voormalig Disney-ster maakte een metamorfose door waar je u tegen zegt om maar van haar imago als Hannah Montana af te komen. De media-aandacht die ze kreeg door bijvoorbeeld naakt in clips te verschijnen, leverde de zangeres een enorme buzz op, toevallig net in de periode dat haar album Bangerz uitkwam. De aansluitende tour zou in mei langs Nederland komen, maar werd helaas gecanceld wegens ziekte. Gelukkig stond ze 22 juni wel gewoon fris in de Ziggo Dome om het in te halen.
Dj Weslo heeft de eer om de zaal warm te maken voor de hoofdact, maar krijgt het publiek slechts af en toe mee. Een groot gedeelte van de zaal stroomt aan het einde van zijn set, waarin hij een vooral tienerpop draait, zelfs behoorlijk leeg en neemt vroegtijdig pauze. Niet eens zo'n onverstandige keuze, want bij Miley heb je alle energie nodig om los te gaan tijdens haar show.

De zangeres knalt er, nadat ze haar entree maakt op een tong-glijbaan, namelijk gelijk in met SMS (Bangerz). Hier haalt ze gelijk alles uit de kast om de aandacht van het publiek te pakken met de ondeugende dingen die je van haar verwacht. Binnen de kortste tijd is Cyrus al aan het twerken en andere figuren die haar op het podium vergezellen op de kont aan het slaan. De voormalig Disney-ster houdt deze vibe, waarin show boven zang gaat, vast tot het blok met ballads.

Op het moment dat Miley liedjes als My Darlin', Adore You en Drive begint te zingen, is pas te horen dat de zangeres een fantastisch stemgeluid heeft. Het is jammer dat we dit gedurende de show te weinig te horen krijgen. Ze kiest er zelfs vaak voor om bepalen zanggedeeltes maar over te laten aan haar fantastische achtergrondzangeressen. Het is ook moeilijk om de ademhaling onder controle te houden als je beweegt zoals de geboren entertainer de hele avond doet.

De zangeres pakt haar rust als ze zich verplaatst naar een kleiner podium achterin de zaal. Dit blok, waarin ze voornamelijk covers zingt, kent een valse start wegens technische problemen, maar Miley grapt zich er slim uit door te suggereren dat het publiek het toch niet door heeft. Iedereen zou volgens Cyrus toch net zo stoned zijn als zij. Muzikaal maken de covers weinig indruk, al blijft haar bekende live-versie van Dolly Parton's Jolene natuurlijk een toppertje.

Na een interval-act met twerkende dames betreedt Miley weer het grote podium om volgas te knallen met haar bangers. De grootste hits als We Can´t Stop, Wrecking Ball en Party In The U.S.A. bewaart ze dan ook slim als laatste om knallend af te sluiten met de fans die de zaal niet vroegtijdig hebben verlaten. En als je album Bangerz heet, moet de avond vanzelfsprekend worden afgesloten met een vuurwerkspektakel dat symbool staat voor de hele show. Miley Cyrus heeft namelijk bewezen hoe je een dikke show vol entertainment moet geven!

1 opmerking:

  1. ik heb niet eens gemerkt of gezien dat er een technise fout in zat haar schow was echt geweldig ik volg miley nual wel 8/9 jaar lang en net zo als alltijd het is een topper #Qeeun once a smiler always a smiler

    BeantwoordenVerwijderen